Investeer in de kracht van disruptie

Veranderingen volgen elkaar nu sneller dan ooit op. Disruptie wordt gevoeld in verschillende industrieën en regio’s en is daarmee een onderscheidende factor in de langetermijnperformance van beleggingsportefeuilles. Er zijn aantrekkelijke kansen, maar ook aanzienlijke risico’s voor de ontwrichte industrieën.

Wij denken dat beleggers alleen aan de goede kant van verandering kunnen blijven op basis van gedetailleerd inzicht in industrieën en bedrijfsmodellen, en diepgaand onderzoek. In deze reeks artikelen zetten onze managers hun visie uiteen op de belangrijkste disruptieve thema’s.

Bewijs voor het disruptietempo

Het in kaart brengen van het menselijk genoom

Op genetica gebaseerd onderzoek heeft een vlucht genomen dankzij een forse daling in de kosten van DNA-sequentiëring. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van geavanceerde behandeldisciplines als immuno-oncologie, gentherapie en mogelijk ook gepersonaliseerde vaccins.

Sequencing the Human Genome

Bron: Human Genome Research Institute. Cijfers per 07/2017.

Wereldwijde bedrijfsuitgaven aan 'digitale transformatie'

Wereldwijd doen bedrijven forse investeringen om de digitale economie te kunnen bijbenen.


Worldwide Enterprise Spend on Digital Transformation

Bron: IDC, "Digital Transformation (DX): Understanding the Business Case - Market Spend & Trend Outlook," juni 2018.

S&P 500 technologiesectorwinst

Technologieaandelen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. En de performance wordt gesteund door een indrukwekkende winstgroei, wat de duurzaamheid van de huidige transformatie onderstreept.S&P 500 Technology Sector Earnings

Bron: Bloomberg. Cijfers over een voortschrijdende periode per kwartaaleinde t/m 29-06-2018.
De performance van de index is geen goede afspiegeling van de kosten voor het beheer van een portefeuille omdat een index niet wordt beheerd en niet beschikbaar is voor directe beleggingen.

Vier disruptieve thema’s - krijg toegang tot de inzichten van onze managers

Wij denken dat er krachtige thema’s zijn die vormgeven aan en vormgegeven worden door disruptie. Klik om de laatste visie van onze managers te lezen over elk thema:

1. Technologische disruptie

2. Demografische verschuivingen

3. Een duurzame revolutie?

1. Technologische disruptie

Door de opkomst van de digitale economie is de manier waarop alle bedrijven opereren fundamenteel aan het veranderen. Er zijn een aantal sterke, en belegbare, trends gekoppeld aan deze wereldwijde disruptieve kracht. Maar welke trends hebben het beste potentiee?2. Demografische verschuivingen

Nieuwe producten en de veranderende voorkeuren van consumenten zijn overal zichtbaar – van millennials tot gepensioneerden. De ontwikkeling van betere medicijnen leidt tot een langere levensduur en de verstedelijking gaat gestaag door. Wat betekent dit vanuit een beleggingsperspectief?3. Een duurzame revolutie?

Hebben we het punt bereikt waarop het rendement op beleggingen bedrijven ertoe aanzet om een schonere bedrijfsvoering en groen denken na te streven? Wat zijn de meest interessante innovaties en hoe kunnen beleggingen bijdragen aan, en profiteren van, deze verandering?4. Nieuwe wereldorde

China en andere opkomende markten groeien op verschillende manieren ten opzichte van sommige oudere ontwikkelde economieën. Wie zullen er profiteren van economieën zonder contact geld, de overstap van China naar de cloud en meer gebruik van internet in opkomende markten? En waar liggen de risico’s?Attentie