Onze beleggingsproducten

We hebben expertise in huis voor alle belangrijke beleggingscategorieën en beleggingsteams over de hele wereld. De structuur en werkwijze van deze dynamische teams zijn afgestemd op hun beleggingscategorie. Ze beheren producten die voldoen aan de wensen van klanten wereldwijd. We leggen de teams geen top-downvisie op. In plaats daarvan hebben ze een behoorlijke mate van vrijheid binnen een gecontroleerde omgeving en stimuleren we het delen van en discussiëren over beleggingsideeën.

De beleggingsteams van Janus Henderson* zijn onderverdeeld in vijf hoofdgroepen:

* Wij wijzen u erop dat deze teams producten beheren die mogelijk alleen beschikbaar zijn voor bepaalde markten en die mogelijk alleen geschikt zijn voor beleggers op een bepaald niveau.

Aandelen

We bieden een breed scala aan aandelenstrategieën voor verschillende regio's en beleggingsstijlen. De aandelenteams hebben een wereldwijde focus, een regionale focus – VS, Europa, Azië en Australië – of een focus op gespecialiseerde sectoren. Zij hanteren over het algemeen processen op basis van fundamenteel onderzoek en bottom-up aandelenselectie.

Aandelen
€168,0 miljard aan beheerd vermogen*

Kwantitatieve aandelen

Onze dochteronderneming Intech past wiskunde toe en herschikt de portefeuille systematisch om van de volatiliteit in de aandelenkoersen te kunnen profiteren – wat een betrouwbare bron is van excess return en een vorm is van risicobeheersing. Met meer dan 30 jaar ervaring als het gaat om volatiliteit, heeft het team van Intech een speciale kwantitatieve benadering. Het team kijkt naar de actuele koersontwikkelingen, en niet naar de subjectieve voorspellingen over de toekomstige performance van een bedrijf.

Kwantitatieve aandelen
​€41,8 miljard aan beheerd vermogen*

Obligaties

Onze obligatieteams bieden beleggingen aan over het gehele vastrentende spectrum, waarbij ze een groot aantal innovatieve en onderscheidende technieken toepassen. Binnen deze groep vallen teams met een onbeperkte wereldwijde benadering, maar ook teams met een meer specifiek mandaat – gevestigd in de VS, Europa, Azië en Australië. De producten van deze teams zijn toegankelijk via afzonderlijke strategieën en kunnen waar nodig gecombineerd worden tot een mandje van meerdere strategieën.

Obligaties
​€64,6 miljard aan beheerd vermogen*

Multi-Asset

Janus Henderson Multi-Asset bestaat uit teams in de VS en het VK. Het Amerikaanse team beheert Global Asset Allocation strategieën, terwijl het Britse team bestaat uit assetallocatiespecialisten, traditionele ‘multi-manager’ beleggers en beleggers die zich richten op alternatieve beleggingscategorieën.

Multi-Asset
€30.8 miljard aan beheerd vermogen*

Alternatieve beleggingen

De Janus Henderson Alternatives groep bestaat uit teams met verschillende focusgebieden en benaderingen. Diversified Alternatives combineert strategieën voor alfageneratie, risicobeheer en efficiënte bètareplicatie door verschillende beleggingscategorieën heen. Voorbeelden hiervan zijn Multi-Strategy, Liquid Alternatives, Agriculture en Global Commodities/Managed Futures.

Ons Exchange Traded Funds Team richt zich op het ontwikkelen van actieve, ‘enhanced beta’ en thematische ETF’s die klanten helpen bij het behalen van verschillende beleggingsdoelen. Tot slot wordt het beheer van ons aanbod aan directe beleggingen in Brits commercieel vastgoed gerealiseerd door TH Real Estate.

Alternatieve beleggingen
€10.8 miljard aan beheerd vermogen*

*per 30 June 2019

Attentie